2010. december 1., szerda

Gyerekszáj

Egy kis gyerekszáj, mert a napokban két aranyos szöveg is elhagyta a gyerekek száját :)

Marci:
Álomcsapda van az ágya felett.
Mivel az ablak alatt van az ágya, a függönyre tűztem fel, gombostűvel.
Egyik éjszaka leesett.
Mondta Marci, hogy első gondolata az volt, hogy biztosan megtelt álmokkal, azért esett le... úgyhogy kirázogatta és visszaakasztotta a függönyre. :)

Peti:

Varjak károgtak a fejünk felett. Kérdezi:
-Anya, miért varjognak ennyire? :)
Mondom, azért kisfiam, mert varjak :)

Álomcsapda:
 
"Az indiánok ennek a fura tárgynak nagy hatalmat tulajdonítottak, és úgy tartották, használója számára biztosított az éjszakai nyugalom.
Az álomcsapdát az ágy fölé kell helyezni, így a szép álmok áthatolnak a hálón, és a lelógó tollakon szépen levitorláznak az alant alvóhoz, míg a rémálmok fennakadnak a csapdán, s nem veszélyeztetik a szunyókáló éjszakai nyugalmát. Az álomcsapdát felhelyezés előtt, illetve bizonyos időközönként meg kell simogatni, ugyanis ez a simítás tisztítja meg a rossz energiáktól.
A rossz álmok elűzésére szolgáló tárgy. Az indiánok már több mint 5000 éve használják a tollakból, gyöngyökből és különböző kötözőanyagokból készült szerkezeteket. A működési mechanizmus: csak ajándékba lehet kapni az ágyad fölé kell akasztani és éjjel elűzi ill elfogja a fejed fölé szálló rossz álmokat, így nyugodtan szendereghetsz. Van azonban egy nagyon fontos dolog. csak akkor működik, ha akitől kaptad, szeret, ha nem akkor épp az ellenkezőjére fordul, és minden éjjel rémeseket fogsz látni! És még valami: néha nem árt újat kérni! Ha valakinek nagyon sok rémálma van akkor a tollak megtépázódnak, és egy idő után már nem lesz olyan hatásos ill. esztétikus sem."

Nincsenek megjegyzések: