2010. november 22., hétfő

Asztal 16 főre

Tegnap megint megültük a most már hagyománnyá vált év végi vacsorát Zoli gyerekkori barátaival.
Karcsi és Viki kint élnek Amerikában és évente egyszer hazalátogatnak, így ehhez az időponthoz igazítjuk az év végét, ami idén épp a tegnapi napra esett :)
Karcsin és Vikin kívül gyerekkori barátként jelen volt még Vince, Vili és Tomi is.
Évről évre többen leszünk, ugyan tavaly óta nem nőtt a gyerek létszám, ám jövőre reméljük Vikiék is hoznak + 1 főt!:)
Bár Amerikában nem olyan egyszerű a gyerek vállalás mint itthon (mármint ami a gyerekkel hivatalosan otthon tölthető időt jelenti, náluk ez összesen 8 hét..) Azért belevágnak, majd csak lesz valahogy alapon. Mondjuk én is ezt tenném.

Idén összesen 6 gyerkőc volt, a legidősebb 14 (Marci), a legfiatalabb 2,5 éves (Ádám). A gyerkőcöknek jár még innen is egy nagy dicséret!
Zokszó nélkül, angyalként ülték végig a több mint egy óra várakozást, a másfél órás vacsorát és az egy órás "levezetést". Sőt, közben még jól is érzeték magukat, pedig az asztalrend nem nekik kedvezett, ugyanis elég távol ültek egymástól.
Az étterem ugyanis gondolt rájuk is, voltak kis játékkal rakott fadobozok, amit kedvükre túrhattak az asztalnál, amíg az ételre vártak.
Ételkészítésnél is gondoltak rájuk, ők legalább 15 perccel előbb kapták meg az ételt, Italhoz kérés nélkül járt a szívószál.
Peti rántott csirkemell csíkokat kért barackbefőttel, rizzsel. Kétszer kellett hozatni "repetát" annyira ízlett neki. Sőt, barackból rátriplázott. Kicsit már aggódtunk Zével, nehogy gyomorrontás legyen belőle, ugyanis emellé még legurított fél liter baracklevet is. (mostanában barack imádó lett).
Marci rántott camambert evett áfonyával, burgonyakrokettel. Tiszta anyja, egy az ízlésünk :)

Szóval a gyerekek tündériek voltak, nekik köszönhetően mi is jól érzetük magunkat. Kiderült, hogy Tomiék nemrég a közelünkbe költöztek, két utcányira, ráadásul a gyerekeink egy óvodába járnak....Mikre nem jó az évenkénti vacsora :))) Mindez úgy derült ki, hogy boldogan mutogatták a gyerekről készült óvodai fotókat, ami megszólalásig ugyanolyan volt, mint ami Petiről készült :)

Vincéékkel beszélgetve kiderült, hogy ők is úszni fogják járatni a lányukat, Vivit (egy idős Petivel) úgyhogy oda sem kell majd egyedül járni, így legalább nem csak a gyerekek fogják jól érzeni magukat, hanem a medenceszélen ülő szülők is :)
Zoli is Vince egymástól teljesen függetlenül találták ki hogy edzésre járjanak a gyerekek, elkerülve ezzel, hogy később egy punnyadós, beteges kamasz legyen belőlük.

Szóval nagyon jó volt a tegnap este, jó lenne gyakrabban megismételni. Ja, jó barátok közt még az sem tűnt fel senkinek, hogy mit eszem (legalábbis nem tették szóvá. Hálás vagyok nekik).
Ami meg Zét és engem illet, ezzel a vacsorával kezdetét vette a szokásos év végi vacsorák időszaka.
Csütörtökön Experidance előadás céges vacsival egybekötve, majd még egy, rá egy hétre.:)

Mozgalmas lesz a december, de nem bánom, sőt! :)






Nincsenek megjegyzések: