2010. november 27., szombat

Újra vacsora....

Újabb vacsora...Ezúttal némi tánccal és pompával fűszerezve. Jól kirittyentettük magunkat mindketten.... Imádom ha Zé öltönyben van, beindítja  a fantáziám :)))

Kicsit feszélyezett a vörös szőnyeg meg a tűznyelők a bejáratnál, de a forralt bor valamelyest kárpótolt a pompáért. 
A bejáratnál fogadott minket a szintén a cégnél dolgozó csajszi, aki rettentő lényegesnek találta elmesélni Zének, hogy mekkorát esett tegnap és hogy kiszakadt a harisnyája a térdén, mekkora lila folt is van  a lábán....Meg is kérdeztem halkan, ezt most vajon miért mesélte el? Azt mondta ez a csaj ilyen, munka közben is állandóan cseverészik. Hol magában, hol mással. "Tudod milyen vagyok, udvariasan végig hallgatok mindenkit". Na igen...Valóban.

A belső térben tíz személyes kerek asztalok voltak, a legpuccosabban megterítve. Társaság átlagéletkora 60 és a halál közt....Csupa befolyásos ember...El lehet képzelni Zét és engem, akik mindig is utáltuk a külcsínt és mindig is többre tartottuk a belbecset, mennyire éreztük jól magunkat....
Társalgásra kísérletet sem tettünk. Egyetlen közös pont az étel volt, arról viszont nem sokat tudtunk beszélni. Úgyhogy az ott töltött négy órából kb. 20 percet töltöttünk társalgással. Mi mondjuk jól elcsevegtünk volna Zével, ha nem ül velünk szemben 8 szempár, aki figyel :)

Azért mikor felgyulladt az asztal, az jó volt!
Egyből nagyobb látványosság lettünk, mint az Experidance, akik épp a színpadon voltak. Pedig nekik is volt fáklyájuk.
Gyorsan eloltottuk azért, nem lett volna szép dolog belerondítani az előadásba ilyen módon... Azért a kijáratot vizslattam, elég szerencsétlen véletlen, hogy pont a kijárathoz legközelebbi asztal gyulladt ki :)
Na lényeg a lényeg, pár textilszalvétával sikerült megfékezni a lángokat. Persze mondanom sem kell, hogy a tűzoltásban a nők jeleskedtek, a férfiak valahogy értetlen arccal nézték, nem hitték el, hogy ez pont az ő asztaluknál esik meg.

Előadás után jött a főétel. A máj és a hátszín is elég véres volt....Ez jó hír annak aki szereti, de rossz hír annak, ki otthon sok ismeretterjesztő műsort néz, mondjuk a Néma gyilkosok: a paraziták világa című, parazitákról és férgekről szóló sorozatot....Nos, étvágyam nem sok volt.
Azért desszertként elszürcsöltem egy ananászos kókusztejet.
Apropó, jut eszembe... Az összes rendezvényen jelen lévő fotós hölgy megdicsérte az új hajszínem, azt mondta fiatalít :) Úgyhogy szőke hajjal néztek 24-nek 32 helyett, akkor most vajon mennyinek? Lényegtelen, túl kevésnek ahhoz, hogy 14 éves fiam legyen, az biztos :)))
10-kor dobbantottunk, ajándékként kaptunk egy (biztosan) isteni finom Gerbaud tortát, amit azóta a gyerekek fel is faltak.
Otthon minden oké volt. Gyerekeket sikerült lefektetni időben. Szuper. Túl vagyunk a nehezén. Következő vacsi két hét múlva, Vajdahunyad vára, Retro buli... Szikora Robival...Lehet tévedtem és még csak most jön a neheze....?!?

Nincsenek megjegyzések: