2009. március 7., szombat

Áfonyás-joghurtos muffin

Ma délelőtt, szintén Marci kérésére (mint általában ha sütiről van szó) sütöttem. Tegnap vettem egy Shape magazint és ott találta a receptet a kis szemfüles :) Mi nem papír muffin formákba öntöttük a tésztát, hanem a szilikonos fajtát vettük meg. Szuper, tényleg nem kell vele vacakolni, szinte magától kiesik belőle sütés után. Finom lett! Áfonyás joghurtos muffin
Hozzávalók 12 db-hoz:
15 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott) 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tojás
1 teáskanál sütőpor
1,5 dl olvasztott margarin 10 dkg gyümölcscukor 2 dl joghurt Elkészítés: Az áfonyát mosd meg hideg vízben és csepegtesd le alaposan (esetleg papírtörlővel finoman itasd le a vizet). Keverd ki külön a cukrot a tojással, a margarinnal és a joghurttal, illetve a lisztet a sütőporral. Ezután keverd össze a két elegyet, végül add hozzá a gyümölcsöt is. A muffin sütőformába helyezz papírkapszlikat (süteménytartó formák), töltsd meg mindegyiket 2/3 részig a masszával, majd előmelegített sütőbe téve süsd 180 fokon kb. 20-25 percig Jó étvágyat!
Tápanyagtartalom (1 db): 882 kJ / 211 kcal, 3,6 g fehérje, 10,1 g zsír, 26 g szénhidrát.
Tipp: A sütés első 5 percében ne nyisd ki a sütő ajtaját, különben összeesik a muffin teteje.

2 megjegyzés:

másikbarbi írta...

Nyamiii
Én teflonost használok, sütőpapír nélkül. Kivajazom, és nem ragad bele. De gondolkoztam már a szilikonon, köszi a tippet. :)

Boszi írta...

Szóval Te is szoktál muffinozni? :)
Aha, jó a szilikon, bár én még a teflonosat nem próbáltam!