2009. január 29., csütörtök

Rokonok, lassi és egyéb nyalánkságok

Hétvégén ebédre voltunk hivatalosak Adrihoz és Nórihoz. Adri (aki Adrián) az unokabátyám. Nóri az ő felesége. Nemrég tértek vissza Indiai körútjukról, több mint fél évet ott töltöttek. Hihetetlenül jól éreztük magunkat. Gyerekek a nagyszülőknél hagyva, igazi lustálkodós-nevetgélős-borozgatós ebéd volt :) Szóval, az ebéd isteni volt (currys csirke rizzsel, répával) valamint kaptunk még egy nagyon finom indiai frissítőt, az úgynevezett lassi-t. Mivel nekünk nagyon ízlett, leírom ide a receptjét:
Banános lassi 500 ml natúr kefír (vagy joghurt) 1 egész banán 1 evőkanál méz A hozzávalókat összeturmixoljuk és kész is van :) Természetesen ízlés szerint helyettesíthető bármilyen gyümölccsel. Indiában nagy kedvenc a mangós változat! Díszítheted apróra darabolt pisztáciával vagy mandulával.
Nagyon finom és ami nem mellékes, nagyon egészséges is. Itthon is csináltam a gyerekeknek és nagyon tetszett nekik is! Ebéd után jött a lazítás. Adriék bemutatták a szintén Indiából hozott réz-edényeiket is. Állítólag hanggal gyógyít. ( na ha ezt esetleg látta az ablakból Ilonka néni, joggal félreérthette volna - nagyon hasonlított egy szeánszhoz a dolog :))) A lényege, hogy az ember feje fölött egy hozzá való szerszámmal körözni kezd az edény körül, ezáltal lágy búgó hangot keltve.

TIBETI ÉNEKLŐ EDÉNY

"Gyógyításhoz és meditációhoz régóta használt eszköz, a tibetiek mesterei a harmonikus vibráció alkalmazásának. Megszólaltatásakor felharmonikusokban gazdag hangja tapasztalatok szerint a test minden sejtjét gyengéden „masszírozza”, és a teljes harmonikus skála előmozdítja a gyógyulás folyamatát, a testi-lelki harmónia helyreállítását. Az éneklő edényeket ráhelyezhetjük közvetlenül a test különböző pontjaira (csakra--pontokra), vagy szorosan a test mellé a földre. Testünkkel érintkezve a vibráció közvetlenül a testbe vezetődik. A földre állítva, vagy tenyerünkön tartva ütős hangszerként is használhatjuk.

Anyaga: Hét különböző fém ötvözete"

(forrás: zeneterápia.hu)

Teszteltük, kijelenthetem, egy már egész biztos, mégpedig, hogy hihetetlen módon nyugtat és fejfájást csillapít! Adri tesztalanyokat keres, hogy majd ezzel gyógyíthasson. Hát, mi nem hagyjuk cserben, az biztos :)

2 megjegyzés:

Csigus írta...

És én még azt hittem, hogy nekünk van a legidiótább szomszédunk. Szent Isten! (Hogy stílusos legyek) :o)))

Boszi írta...

Csigus, amíg nem vet Rád senki keresztet a liftben, addig viszonylag sima az ügy :) Úgyhogy.....elő a fajátékokkal, el a szőnyeggel, éljenek az életvidám, fürge lábak :)))