2009. február 18., szerda

Oscillococcinum

Egy kis ismertető a szerről:

Az Oscillococcinum állati eredetű szervkivonatot tartalmazó homeopátiás gyógyszerkészítmény. A szer kacsa szívéből és májából készül.

Biológusok és járványügyi szakértők megfigyelték, hogy a kacsák nyolcvan százalékának bélcsatornájában az összes influenzavírus megtalálható, és minden bizonnyal az Oscillococcinumban meglévő vírusok mikrodózisának köszönhető, hogy érvényesül a szervezett öngyógyító törekvése.

Ezt a szert már a világ több mint ötven országában szedik megfázásra, az influenza megelőzésére és a betegség minden szakaszának gyógyítására. A klinikai vizsgálatok szerint enyhíti az influenzás tüneteket (hidegrázás, fájdalom, láz, orrfolyás és köhögés). A legkedvezőbb hatás elérése érdekében a tünetek megjelenésekor haladéktalanul, de legkésőbb negyvennyolc órán belül meg kell kezdeni a gyógyszer szedését.

A British Journal of Clinical Pharmacology című folyóirat 1989-ben írt a szer hatékonyságáról. A bizonyítási eljárásban 487 influenzában megbetegedett ember vett részt. Az eredmények azt mutatták, hogy az Oscillococcinum hatóanyagát, az Anas barbariaet kapott betegek közül többen gyógyultak meg hamarabb, mint a placebót (gyógyszert utánzó, de hatóanyagot nem tartalmazó készítményt) szedő betegek közül.

Egy újabb felmérés szerint (IPSOS 1998) az Oscillococcinumot szedők nyolcvanöt százaléka elégedett vagy nagyon elégedett a gyógyszerrel. Az eredmény érdekessége, hogy a felmérésben résztvevők közel fele általában nem homeopátiás gyógyszerrel gyógyította magát.

2 megjegyzés:

másikbarbi írta...

Úgy örülök, hogy ezt feltetted! :D Ugyanis én nagy Oscillococcinum-os vagyok! :) Nekem eddig egy eset kivételével mindig segített kijönni a nyavalyákból. Anna tegnapelőtt beteg lett, írtak fel neki gyógyszert, gondoltam, mivel úgysem fogja bevenni, maradjunk a jól bevált gyógymódnál. Úgyhogy a recept helyett vettem egy ilyet, és másnapra már kutya baja sem volt. :)

Boszi írta...

Nagyon igazad van.
Marci az influenzára egyből antibiotikumot kapott, amit rendszeresen kihányt... Meg mondta a dokinő, hogy Coldrex italport naponta 3x1-et, ha van láza, ha nincs... Na ezt csak az első napon adtam, minek, ha nem lázas???